Διεθνείς Συνεργασίες

Από την ίδρυσή του, στόχος του Ομίλου είναι να αναδείξει τις κλινικές του σε κορυφαία κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας με διεθνή απήχηση και αποδοχή, μέσα από στρατηγικές επιχειρηματικές και επιστημονικές συνεργασίες.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει προχωρήσει από το Μάρτιο του 2024 στη σύναψη διεθνούς συμφωνίας ενώνοντας δυνάμεις με το κορυφαίο παγκοσμίως σε επιστήμη εμπειρία και τεχνογνωσία ίδρυμα Imperial College Healthcare NHS Trust

Από το 2007, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεργάζεται με το γερμανικό κολοσσό στο χώρο της υγείας, Asklepios Kliniken GmbH, με στόχο την περαιτέρω επέκτασή στην Ελλάδα και τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, με σκοπό τη διαρκή επιστημονική πρωτοπορία, o Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχώρησε στη σύναψη εξαιρετικά σημαντικών επιστημονικών συνεργασιών με κορυφαίους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, όπως με:

  • το διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακό Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής, MD Anderson Cancer Center,
  • το Fetal Medicine Foundation (FMF) στο Λονδίνο, το οποίο θεωρείται το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική,
  • το IRCAD/EITS της Ιατρικής Σχολής του Στρασβούργου,
  • το Clinique Saint-Augustin στη Γαλλία,
  • το Mass General Hospital for Children , το Tufts University School of Medicine και το Yale.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Ένωση Χειρουργών Γαστρεντερολόγων και Ογκολόγων (IASGO) ως Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Μεταπτυχιακών Σπουδών.

 Η Κλινική Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ανακηρύχτηκε πλήρες μέλος του διεθνούς δικτύου Breast Centers Network για το 2015.

Το Iατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είναι επίσημος συνεργάτης του Κέντρου Εξέτασης και Εκπαίδευσης από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG). Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί ως συνεργαζόμενο κέντρο Αθλητιατρικής από τη Διεθνή Ομοσπονδία της Αθλητιατρικής (FIMS).

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία ιατρικής τεχνολογίας Joimax GMB, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης θεωρείται Κέντρο Αναφοράς στη Νοτιανατολική Ευρώπη για την εκπαίδευση ιατρών στη μέθοδο διατρηματικής, ενδοσκοπικής δισκεκτομής για τη θεραπεία της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου.