Γυναικολογικός Τομέας

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η  ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική, στις νέες της πλέον, από το 2012, σύγχρονες εγκαταστάσεις, αποτελεί μια σύγχρονη Γυναικολογική Κλινική  που λειτουργεί στο πλαίσιο της ασφάλειας ενός μεγάλου, υπερσύγχρονου Γενικού Νοσοκομείου, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Η ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική , δυναμικότητας 51 κλινών, είναι εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Βιοϊατρική Τεχνολογία, διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων και υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες.

Φιλοσοφία μας στην ΓΑΙΑ είναι κάθε γυναίκα να έχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε άνετους και πολυτελείς χώρους, με κόστος που δεν οδηγεί σε οικονομικούς αποκλεισμούς.

Εδώ στην ΓΑΙΑ, οι διακεκριμένοι επιστήμονες, το άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και το έμπειρο διοικητικό στελεχιακό δυναμικό, υπηρετούν ένα στόχο: το πάντρεμα της εξελιγμένης επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας με την ευαισθησία, προκειμένου να προσφέρουμε σε κάθε γυναίκα και σε κάθε οικογένεια αυτό που δικαιούται να έχει: πρότυπη ιατρική φροντίδα με ανθρώπινο πρόσωπο.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η  ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική είναι με τέτοιο τρόπο δομημένη, ώστε να καλύπτει όλο το διαγνωστικό και θεραπευτικό εύρος για την υγεία της γυναίκας, αλλά και της μέλλουσας μητέρας.

Στο Γυναικολογικό Τμήμα της ΓΑΙΑ, πραγματοποιείται όλο το εύρος των χειρουργικών επεμβάσεων που αφορούν τη γυναικολογική υγεία:

 • αφαίρεση ινομυωμάτων της μήτρας, αφαίρεση κύστεων των ωοθηκών,
 • ολική ή υφολική υστερεκτομή,
 • επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων και των προπτώσεων των γυναικολογικών οργάνων (προσθία και οπισθία κολπορραφία,
 • τοποθέτηση πλεγμάτων,
 • τοποθέτηση ταινιών ελεύθερης τάσης),
 • επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου (ριζική υστερεκτομή, πυελική λεμφαδενεκτομή, επιπλεκτομή).

Στο Σηπτικό Χειρουργείο που διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες, διενεργούνται χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν βραχεία νοσηλεία (διαγνωστική απόξεση της μήτρας, αφαίρεση πολυπόδων, τοποθέτηση ενδομητρίου σπειράματος, Laser εξάχνωση κονδυλωμάτων αιδοίου-τραχήλου-κόλπου, αφαίρεση ή μαρσιποποίηση βαρθολινείου αδένα, κωνοειδής εκτομή τραχήλου της μήτρας).

Η ΓΑΙΑ διαθέτει Μονάδα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, σκοπός της οποίας είναι η διενέργεια όλου του εύρους των διαγνωστικών και χειρουργικών λαπαροσκοπήσεων και υστεροσκοπήσεων (αφαίρεση ινομυωμάτων, αφαίρεση πολυπόδων της μήτρας, διερεύνηση υπογονιμότητας, αντιμετώπιση ενδομητρίωσης, αντιμετώπιση εξωμητρίου κύησης, λύση συμφύσεων, καυτηρίαση του ενδομητρίου).

Διαθέτει επίσης Μονάδα Κολποσκοπήσεων και Παθολογίας Τραχήλου, σκοπός της οποίας είναι η διενέργεια κολποσκοπήσεων και βιοψιών τραχήλου, καθώς και θεραπειών με τη χρήση Laser.

Στελεχώνεται από Μαιευτήρες – Γυναικολόγους εξειδικευμένους στην Παθολογία του Τραχήλου.

Επίσης, για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στη γυναίκα και στο παιδί, η ΓΑΙΑ διαθέτει εξωτερικά ιατρεία που καλύπτουν όλες τις ανάγκες της γυναικολογικής υγείας:

 • ιατρείο ουρογυναικολογίας και ουροδυναμικών μελετών
 • ιατρείο διαβητικών εγκύων
 • ιατρείο κυήσεων υψηλού κινδύνου
 • ιατρείο γενετικής συμβουλευτικής
 • ιατρείο παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Ασφάλεια και κάλυψη από Γενικό Νοσοκομείο

Η ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική είναι η μοναδική στην Ελλάδα που λειτουργεί μέσα σε ένα μεγάλο, υπερσύγχρονο Γενικό Νοσοκομείο.

Η ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική διαθέτει 24ωρη ετοιμότητα και πρόσβαση σε ιατρικό προσωπικό 21 ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να αποτελεί ασφαλές και ιδανικό περιβάλλον για να εμπιστευτεί μία γυναίκα την υγεία της ή τον ερχομό του παιδιού της.

Πρωτόκολλα

Η ΓΑΙΑ εξέδωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα Μαιευτικά και Γυναικολογικά Πρωτόκολλα, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων εκδόσεων που υπάρχουν στις υπόλοιπες ιατρικά προηγμένες χώρες.

Τα πρωτόκολλα αυτά αποτελούν έναν χρήσιμο οδηγό που βοηθά τους Ιατρούς στις καθ’ ημέραν ιατρικές τους πράξεις, καθώς και τις Μαίες μας στην άσκηση του νοσηλευτικού τους έργου, με στόχο πάντοτε την απόλυτη διασφάλιση των ποιοτικών και επιστημονικά άρτιων υπηρεσιών της Κλινικής.

Πιστοποιημένες Υπηρεσίες Ποιότητας

Η ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική, όπως και όλες οι κλινικές του Ομίλου, έχει λάβει πιστοποίηση των υπηρεσιών της σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας ISO και TEMOS «Quality in International Patient Care» και «Excellence in Medical Tourism» για την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε διεθνείς ασθενείς.

Κοινωνικό Πρόσωπο

Η ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική, από το ξεκίνημά της, έχει αποδείξει το ενδιαφέρον της για τη γυναίκα, προσφέροντας άρτιες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Η δέσμευσή της για τη στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, εκφράζεται με την παροχή σειράς προνομίων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης, στα μέλη και τις γυναίκες που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης διαφόρων ΜΚΟ.

Ανθρώπινο δυναμικό

Η ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική στελεχώνεται από άρτια καταρτισμένους επιστήμονες, με βαθιά γνώση του αντικειμένου τους, με εξειδίκευση και εμπειρία, που αντιμετωπίζουν με ευαισθησία τους ασθενείς τους.

Διαθέτει έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, με ήθος, προσηλωμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών και των εγκύων, και εργαζόμενους με προσωπική καλλιέργεια, αξίες, στόχους, επαγγελματισμό, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση για δουλειά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Covid-19
Προπληρωμή Test