Γυναικολογικοί Υπέρηχοι

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ΓΑΙΑ Μαιευτική - Γυναικολογική διαθέτει ένα πλήρως οργανωμένο Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων. Είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα υπερήχων (με δυνατότητα διενέργειας 4D υπερήχων).

Το Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων στελεχώνεται από έμπειρους γυναικολόγους, εξειδικευμένους στη γυναικολογική και μαιευτική υπερηχογραφία.

Το τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων υποδέχεται ασθενείς σε τακτική, καθημερινή βάση τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, αλλά παρέχει 24ωρη ετοιμότητα για τη διερεύνηση επειγόντων γυναικολογικών περιστατικών.

Το υπερηχογράφημα αποτελεί απεικονιστική, μη-επεμβατική διαγνωστική μέθοδο, που συμπληρώνει τη γυναικολογική εξέταση και συμβάλλει στη διάγνωση των συνηθέστερων γυναικολογικών προβλημάτων, στη διαφορική διάγνωση διαφόρων συμπτωμάτων (π.χ. του πυελικού πόνου), αλλά και στη διερεύνηση των προβλημάτων της γυναικείας υπογονιμότητας.

Το υπερηχογράφημα γίνεται με δύο τρόπους: Διακοιλιακά, δηλαδή από την κοιλιά της ασθενούς, και διακολπικά, δηλαδή μέσω του κόλπου.

Η διακολπική απεικόνιση θεωρείται καλύτερη για τον έλεγχο των έσω γεννητικών οργάνων. Η εξέταση της διακολπικής απεικόνισης είναι ανώδυνη, και δεν ενέχει κινδύνους για την εξεταζόμενη.

Τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος είναι διαθέσιμα άμεσα.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Με τη βοήθεια των γυναικολογικών υπερήχων γίνεται με ακρίβεια:

  • Η διάγνωση των ινομυωμάτων.
  • Η διάγνωση των πολυπόδων της μήτρας.
  • Η διάγνωση των κυστικών ή συμπαγών όγκων των ωοθηκών και των σαλπίγγων.
  • Η διάγνωση της εξωμήτριας κύησης.
  • Η διάγνωση συγγενών ανωμαλιών της μήτρας (π.χ. δίδελφυς ή διαφραγματοφόρος μήτρα).
  • Διάγνωση και παρακολούθηση ενδοκρινικών διαταραχών (όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών).
  • Ο προσδιορισμός της ωοθυλακιορρηξίας για τον έλεγχο της γονιμότητας της γυναίκας (με τη μελέτη της ωρίμανσης των ωοθυλακίων).
  • Ο προσδιορισμός του πάχους του ενδομητρίου σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση για τον αποκλεισμό παθήσεων όπως η υπερπλασία και ο καρκίνος του ενδομητρίου.
  • Ο έλεγχος της θέσης ενός ενδομητρίου σπειράματος (σπιράλ).

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων της ΓΑΙΑ αποτελεί ένα σύγχρονο, καλά εξοπλισμένο τμήμα απεικονιστικού ελέγχου με μηχανήματα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας, που εξασφαλίζουν την όσο το δυνατόν καλύτερη απεικόνιση των έσω γεννητικών οργάνων της γυναίκας που συμβάλλει στην ορθή διάγνωση των σημαντικότερων γυναικολογικών παθήσεων.

Το Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων παρέχει 24ωρη ετοιμότητα για τη διενέργεια υπερηχογραφικών εξετάσεων και στελεχώνεται από γυναικολόγους εξειδικευμένους στο αντικείμενο αυτό και μεγάλη εμπειρία.

Οι ιατροί του τμήματος Γυναικολογικών Υπερήχων συνεργάζονται στενά με το γραφείο Επιστημονικής Διεύθυνσης της ΓΑΙΑ, συμμετέχουν σε επιστημονικές συναντήσεις και αρθρογραφούν στα επιστημονικά περιοδικά του Ομίλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Covid-19
Προπληρωμή Test