Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί η Α΄ Καρδιοχειρουργική Κλινική – Ενδοσκοπικό Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, με Διευθυντή τον Δρ. Αντώνη Πίτση και συνεργάτες τους:

Υποδιευθυντής Καρδιοχειρουργικής:   Δρ. Νικόλαος Νικολουδάκης

Καρδιοχειρουργός:   Δρ. Τιμόθεος Κέλπης

Διευθυντής Καρδιοαναισθησιολογικού:  Δρ. Νικόλαος Τσοτσόλης

Καρδιοαναισθησιολόγος:  Δρ. Κωνσταντίνος Λωλάκος

Κλινικός Καρδιολόγος:  Δρ. Γεώργιος Σκέντος     

Κλινικός Καρδιολόγος: Δρ. Θεοδώρα Ζαγκλαβάρα                          

Τεχνικός Εξωσωματικής Κυκλοφορίας: Ισαάκ Κερεμίδης

Διευθύντρια  γραφείου και προσωπικού: Χριστίνα Παπαβασιλοπούλου

Γραμματειακή υποστήριξη:  Κωνσταντίνα Ζαριφοπούλου, Ραφαέλα Καραγιώργη

Η Α΄ Καρδιοχειρουργική Κλινική, στελεχωμένη από έμπειρους Ιατρούς, με διεθνή καταξίωση και αναγνώριση, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών παθήσεων, εφαρμόζει σύγχρονες πρωτοποριακές μεθόδους με έμφαση στην ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική κάνοντας χρήση του πλέον εξελιγμένου ιατρικού εξοπλισμού που προσφέρει το Ι.Δ.Θ. και αναβαθμίζει περαιτέρω το πολύ υψηλό επιστημονικό επίπεδο του νοσοκομείου μας.

Ο Δρ. Α. Πίτσης είναι  ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ενδοσκόπων Καρδιοχειρουργών, (Endoscopic Cardiac Surgery Club, ecsclub.org )

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Περισσότερες από δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) επεμβάσεις που αφορούν σε όλο το φάσμα της καρδιοχειρουργικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική και στις Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές είναι η συσωρευμένη εμπειρία μας.

Με Ενδοσκοπική Επέμβαση, η οποία γίνεται με πολύ μικρές τομές και την βοήθεια του ενδοσκοπίου, στις υψηλής τεχνολογίας χειρουργικές αίθουσες του Ιατρικού Διαβαλκανικού, αντιμετωπίζονται:

 • Βαλβιδοπάθειες

(Επιδιόρθωση Μιτροειδούς, Αντικατάσταση Μιτροειδούς, Επιδιόρθωση Αορτικής Βαλβίδας, Αντικατάσταση Αορτικής Βαλβίδας, Επιδιόρθωση Τριγλώχινας, Αντικατάσταση Τριγλώχινας)

 • Χειρουργική Αντιμετώπιση Κολπικής Μαρμαρυγής
 • Χειρουργική Αντιμετώπιση Συγγενών Καρδιοπαθειών
 • Χειρουργική Αντιμετώπιση της Υπερτροφικής Μυοκαρδιοπάθειας
 • Παθήσεις του περικαρδίου
 • Όγκοι καρδιάς

Με Ελάχιστα Επεμβατική Καρδιοχειρουργική αντιμετωπίζουμε:

 • Αορτοστεφανιαία Παράκαμψη (By-pass)
 • Χειρουργική Ανευρύσματος της Αορτής
 • Παθήσεις του περικαρδίου

Με υβριδικά χειρουργεία σε συνεργασία με επεμβατικούς καρδιολόγους και ηλεκτροφυσιολόγους, αντιμετωπίζουμε:

 • Σύνθετες βαλβιδοπάθειες
 • Μορφές κολπικής μαρμαρυγής

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Για την συσσωρευμένη εμπειρία μας

Περισσότερα από 15.000 χειρουργεία καρδιάς μέχρι σήμερα έχει διενεργήσει η Καρδιοχειρουργική Ομάδα του Δρ. Πίτση τα οποία αφορούν σε όλο το φάσμα των καρδιοπαθειών.

Για την καινοτομία μας

Είμαστε πρωτοπόροι στην Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Ο Δρ. Α. Πίτσης, ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ενδοσκόπων Καρδιοχειρουργών (Endoscopic Cardiac Surgery Club) με έδρα την Αγγλία, ένθερμος υποστηρικτής της ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής εφαρμόζει την ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική για όλες τις βαλβιδοπάθειες, την κολπική μαρμαρυγή, την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, τις συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων   με εξαιρετικά αποτελέσματα και οφέλη για τους  ασθενείς μας. Είναι γνωστά τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής έναντι της κλασικής καρδιοχειρουργικής για την γρήγορη ανάρρωση, μικρότερο κίνδυνο επιμόλυνσης, λιγότερο πόνο και κυρίως χωρίς ουλές αλλά και καλύτερα χειρουργικά αποτελέσματα.

Αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης ενδοσκοπικής καρδιοχειρουργικής

Η καταξίωση και παγκόσμια αναγνώριση του πρωτοποριακού έργου του καρδιοχειρουργού Δρ. Α. Πίτση και της ομάδας του έρχεται με την επιτυχή ίδρυση και λειτουργία του Ενδοσκοπικού Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο οποίο εκπαιδεύονται καρδιοχειρουργοί από όλο τον κόσμο στις ενδοσκοπικές τεχνικές. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί καρδιοχειρουργοί από Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.

Ψηφιακά και υβριδικά χειρουργεία

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης παρέχει τον πιο σύγχρονο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό  για την εξυπηρέτηση των καινοτόμων τεχνικών μας. (Ενδοσκοπικός εξοπλισμός 3D 4K, ψηφιακό χειρουργείο, πύργοι κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής τελευταίας γενιάς κλπ.)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ