Αποκατάστασης κολπικής ξηρότητας και αιδοιοκολπικών παθήσεων Ιατρείο

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το ιατρείο αποκατάστασης κολπικής ξηρότητας και αιδοιοκολπικών παθήσεων δημιουργήθηκε για να προσφέρει στη σύγχρονη γυναίκα αποτελεσματικές θεραπείες στα προβλήματα που δημιουργεί η κλιμακτήριος και η εμμηνόπαυση στον κόλπο (ατροφία κολπικού βλεννογόνου, ξηρότητα, αίσθημα καύσου, κνησμό, ακράτεια ούρων και επώδυνη σεξουαλική επαφή), στα έξω γεννητικά όργανα (υποτροφία, ατροφία και απώλεια όγκου των μεγάλων χειλέων του αιδοίου), λέπτυνση του τοιχώματος και κατά συνέπεια ελάττωση της διαμέτρου της εισόδου στον κόλπο και του περινέου, που οδηγούν σε συχνές ουρολοιμώξεις και κολπίτιδες, καθιστώντας την σεξουαλική επαφή επώδυνη ή αδύνατη, με αντίκτυπο στην ψυχολογία και στην καθημερινότητα της γυναίκας.

Μέχρι σήμερα τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονταν συντηρητικά με ορμονοθεραπείες και τοπικές κρέμες χωρίς σταθερό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Σήμερα όμως που το πρόβλημα αυτό έπαψε να είναι ταμπού για τις γυναίκες, έχουμε στη διάθεσή μας θεραπείες με ειδικό υαλουρονικό οξύ με μαννιτόλη (Desirial – Desirial plus), εγχύσεις πλάσματος (PRP), ραδιοσυχνότητες (RF) και χρήση Laser. Όλες είναι μη επεμβατικές, ανώδυνες θεραπείες με καταπληκτικά αποτελέσματα.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Ιατρείο μας είναι πλήρως εξοπλισμένο για τις θεραπείες που προσφέρει στη σύγχρονη γυναίκα και επιπλέον, έχουμε αναπτύξει ειδικά πρωτόκολλα θεραπειών για τις νέες γυναίκες που υποφέρουν από κολπική ξηρότητα λόγω θεραπειών για καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του εντέρου, όπως ορμονοθεραπείες, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Επίσης, έχουμε λύση για τις νεαρότερες γυναίκες που είχαν δύσκολους τοκετούς με κακώσεις στο περίνεο και υποφέρουν από ακράτεια ούρων, κολπική χαλάρωση ή δυσπαρευνία.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Υαλουρονικό οξύ με μαννιτόλη (DESIRIAL  & DESIRIAL PLUS)

Είναι εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος με το αντιοξειδωτικό μαννιτόλη που αποτελεί παγκόσμια πατέντα και είναι το μοναδικό που έχει έγκριση για θεραπείες στον κόλπο και τα έξω γεννητικά όργανα. Το σκεύασμα αυτό εκμεταλλεύεται την ιδιότητα που έχει το υαλουρονικό οξύ να αυξάνει τον όγκο του κατά χίλιες φορές προσλαμβάνοντας νερό και ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Τα αποτελέσματά του είναι καταπληκτικά στις παραπάνω παθήσεις, η χρήση του είναι απόλυτα ασφαλής, είναι φιλικό στον οργανισμό και δεν έχει παρενέργειες και η εφαρμογή του είναι εύκολη και ανώδυνη.

Πλάσμα (PRP)

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα είναι η βιολογική λύση για την ανάπλαση του κόλπου, πραγματοποιείται με αίμα το οποίο συλλέγεται από τον βραχίονα της ασθενούς και στη συνέχεια τοποθετείται και επεξεργάζεται σε ειδικού πρωτοκόλλου συσκευές, ώστε να διαχωριστούν τα αιμοπετάλια. Στη συνέχεια, εγχύεται ενέσιμα σε διάφορα σημεία της αιδοιοκολπικής περιοχής. Με τη μέθοδο αυτή, πολλαπλασιάζονται τα βλαστικά κύτταρα προκαλώντας νεοκολλαγονογένεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας είναι 85-90%.

Είναι απόλυτα ασφαλής καθώς χρησιμοποιείται το αίμα της ασθενούς και έτσι δεν κινδυνεύει από μεταδοτικές ασθένειες, είναι ανοσολογικά ουδέτερο και δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων ή υπερευαισθησίας. Δεν χρειάζεται αποθεραπεία και η επιστροφή στη σεξουαλική ζωή και καθημερινότητα είναι άμεση. Είναι ανώδυνη αλλά αν χρειαστεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα τοπικό αναισθητικό. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη σεξουαλική δυσλειτουργία και την επώδυνη σεξουαλική επαφή σε όσες γυναίκες υποφέρουν, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Ραδιοσυχνότητες RF

Η κολπική αναζωογόνηση με ραδιοσυχνότητες έχει στόχο την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες στο χόριο. Η ενέργεια που παράγουν οι ραδιοσυχνότητες θερμαίνει ταυτόχρονα το χόριο και τα υποδόρια στρώματα, αναγκάζοντας τις υφιστάμενες ίνες του κολλαγόνου να συσπαστούν επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιθυμητή σύσφιξη των ιστών. Επιπλέον, η ενέργεια των RF αυξάνει τον μεταβολισμό των ινοβλαστών, οι οποίοι παράγουν διαρκώς νέες ίνες κολλαγόνου εξασφαλίζοντας την ενίσχυση του μυϊκού τόνου του κόλπου, τη μείωση της εσωτερικής και εξωτερικής διαμέτρου του κολπικού σωλήνα και την ενδυνάμωση των μυών του περινέου. Έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα στην ανεξέλεγκτη ακράτεια ούρων, η οποία παρατηρείται συνήθως στις απλές καθημερινές δραστηριότητες όπως ο βήχας, το φτέρνισμα και το γέλιο, και οφείλεται συνήθως στην χαλάρωση του κολπικού τοιχώματος και του πυελικού εδάφους. Είναι θεραπεία ανώδυνη χωρίς παρενέργειες, με μέση διάρκεια θεραπείας τα 20-30 λεπτά και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα της γυναίκας.

Αποκατάσταση Δύσμορφων Ουλών του Περινέου Μετά Από Φυσιολογικούς Τοκετούς

Αποκατάσταση ατροφίας, υποτροφίας και ανισότητας των μεγάλων χειλέων του αιδοίου σε όλες τις ηλικίες. Επαναφορά και βελτίωση της σεξουαλικής συμπεριφοράς με ειδικά θεραπευτικά πρωτόκολλα ενίσχυσης των έξω γεννητικών οργάνων, της κλειτορίδας και του σημείου G και σε νεότερες γυναίκες που δεν βιώνουν την σεξουαλική ευχαρίστηση όπως θα την επιθυμούσαν. Επίσης, το τμήμα μας παρέχει και συμβουλευτικές υπηρεσίες για προβλήματα της ουρογεννητικής περιοχής που χρειάζονται συνδυασμό χειρουργικής αποκατάστασης και συντηρητικής θεραπείας.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Το τμήμα μας είναι εξειδικευμένο στη θεραπεία της κολπικής ξηρότητας και των αιδοιοκολπικών παθήσεων, διαθέτοντας τον καλύτερο εξοπλισμό και την εξειδίκευση για τη σωστή αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, παρέχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Η εμπειρία μας στην αντιμετώπιση όλων των παραπάνω παθήσεων και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ακόμα και των πιο δύσκολων περιπτώσεων, μας καθιέρωσαν ως πρωτοπόρους στη νέα αυτή υποειδικότητα της γυναικολογίας.

Covid-19 testing
Προπληρωμή