Ιστορία

2014

Η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στα καλύτερα νοσοκομεία διεθνώς «Best Hospitals Worldwide 2014».

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, σε συνεργασία με την Grekomed του Ομίλου Μουζενίδη, συμμετέχει ως πλατινένιος χορηγός στην 21η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού.

Επίσημη αναβάθμιση των διεθνών πιστοποιήσεων ποιότητας, στο επίπεδο «Excellence in Medical Tourism» (Αριστεία στον Ιατρικό Τουρισμό) από τον Οργανισμό Temos International, έλαβε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Τον Ιούλιο πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών η πρώτη διεθνώς ρομποτική δεξιά κολεκτομή και αφαίρεση επιπλόου μέσω μίας μικροτομής επέμβαση.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, σε συνεργασία με τους πιο σημαντικούς ιατρικούς φορείς της χώρας, εγκαινιάζει το Ετήσιο Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης, ένα από τα προγράμματα με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση (66 μόρια «credits – EACCME» Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο).

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, προχωρεί στη σύναψη συμφωνίας για τη νοσηλεία τραυματιών και ασθενών με τη Λιβυκή Κυβέρνηση, η οποία αναγνωρίζει τον Όμιλο ως το μόνο στρατηγικό συνεργάτη στην παροχή υπηρεσιών υγείας για τους Λίβυους πολίτες στην Ελλάδα.

Το Δίκτυο συνεργαζόμενων Διαγνωστικών Κέντρων και Ιατρών που διαθέτει στην επαρχία ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς και αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο αντίστοιχο δίκτυο στην Ελλάδα, φτάνοντας να αριθμεί πάνω από 350 Διαγνωστικά Κέντρα και 2.500 συνεργαζόμενους ιατρούς.

2013

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και το σύνολο των κλινικών του πιστοποιούνται σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης λαμβάνουν πιστοποίηση TEMOS για την «Ποιότητα στη Διεθνή Φροντίδα Ασθενών».

2012

Έναρξη λειτουργίας Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΓΑΙΑ στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι.

Συνεργασία Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Massachusetts General Hospital (M.G.H).

2011

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά διεθνώς η ρομποτική χειρουργική δια μίας τομής σε 3 κέντρα, ένα εκ των οποίων είναι το Ιατρικό Αθηνών.

150 πολυτραυματίες από τη Λιβύη μεταφέρονται και νοσηλεύονται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Για αυτό το λόγο, ενεργοποιείται η Υπηρεσία Επείγουσας Προνοσοκομιακής Φροντίδας (EMS) του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

2010

Συνεργασία Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ΓΑΙΑ με το Fetal Medicine Foundation (FMF) του Λονδίνου, το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική.

Ξεκινά η λειτουργία του συστήματος Da Vinci Si H.D. που έδωσε τη δυνατότητα, να πραγματοποιηθεί η πρώτη Διαστοματική Ρομποτική Επέμβαση (T.O.R.S.) στην Ελλάδα.

Πραγματοποιείται, με απόλυτη επιτυχία, η πρώτη, στην Ελλάδα, ρομποτική νεφρεκτομή σε επτάχρονο παιδί.

2009

Ξεκινά η λειτουργία της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΓΑΙΑ. Πρόκειται για τη σύμπραξη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ανακηρύσσεται ως η εταιρία με την καλύτερη φήμη στον κλάδο ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και ως η πέμπτη εταιρία με την καλύτερη φήμη παγκοσμίως, σύμφωνα με την ανεξάρτητη διεθνή έρευνα GLOBAL PULSE 2009.

Το «Τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής» εφαρμόζει με επιτυχία πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης εκτεταμένου όγκου στο χέρι ασθενούς νεαρής ηλικίας.

Πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών χειρουργική αφαίρεση ημισπονδύλου στη βάση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, σε βρέφος μόλις δύο ετών και τριών μηνών.

Πραγματοποιούνται στη Γενική Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική Κλινική πρωτοποριακές επεμβάσεις Ρομποτικής Χειρουργικής σε παιδιά.

2008

Η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, MEDSANA, εγκαινιάζει το τρίτο διαγνωστικό κέντρο του Ομίλου στη Ρουμανία.

Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η πρώτη λαπαροσκοπική

ηπατεκτομή.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιστήμονες του Ιατρικού Αθηνών κατάφεραν να δημιουργήσουν νέα ουροδόχο κύστη.

Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Αθηνών η πρώτη διακολπική λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή στην Ελλάδα με χρήση μη εύκαμπτων λαπαροσκοπικών εργαλείων.

2007

Ίδρυση νέας κλινικής «Ιατρικό Περιστερίου».

Ο Όμιλος Asklepios Kliniken GmbH, κορυφαίος Όμιλος Υγείας στην Ευρώπη (με 100 νοσοκομεία, 38.000 εργαζόμενους και περισσότερες από 20.000 νοσοκομειακές κλίνες), συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ομίλου.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη φορά στον κατάλογο «Superbrands» ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα.

Το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής (ραδιοϊσοτόπων) του Ιατρικού Αθηνών προμηθεύεται την πιο σύγχρονη Τομογραφική Camera PET/CT.

Εγκαθίσταται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό το κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα της Siemens, ο Αξονικός Τομογράφος SOMATOM Definition.

2006

Εγκαθίσταται το πρώτο, στη χώρα, υπερσύγχρονο, ρομποτικό, λαπαροσκοπικό, χειρουργικό σύστημα Da Vinci και πραγματοποιείται η πρώτη ρομποτική επέμβαση χολοκυστεκτομής.

Εγκαθίσταται ακόμα και ο πρώτος, στην Ελλάδα, μαγνητικός τομογράφος 1,5 Tesla της Siemens, τύπου Avanto Tim system,

2005

Εγκαινιάζεται το δεύτερο διαγνωστικό κέντρο MEDSANA του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται ανάμεσα στις «Hot 100» εισηγμένες εταιρίες σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια από το περιοδικό European Business Magazine.

Στον κατάλογο «Superbrands» ως εξέχουσα αναγνωρίσιμη εμπορική επωνυμία (brand) σε υπηρεσίες και προϊόντα συμπεριλαμβάνεται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

2004

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών δίνει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, προσφέροντας ιατρική κάλυψη σε χιλιάδες άτομα, μέλη της ολυμπιακής οικογένειας, επίσημους προσκεκλημένους μεγάλων χορηγών και μεγάλων εταιριών, προσωπικό ιδιωτικών φορέων κ.ά.

2003

Πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό η πρώτη στην Ελλάδα επέμβαση αφαίρεσης σπληνός και χοληδόχου κύστης σε 10χρονο παιδί, με ενδοσκοπική λαπαροσκοπική τεχνική.

Το τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ξεκινά τη λειτουργία του στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η «εγχείριση DOR», μία νέα πρωτοποριακή μέθοδος για ασθενείς που πάσχουν από βαρύτατη ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια.

Ξεκινά να εφαρμόζεται κατ’ αποκλειστικότητα στο Ιατρικό Αθηνών η τεχνική «Excimer Laser», μία νέα μέθοδος θεραπείας των αποφραγμένων περιφερειακών αγγείων με τη χρήση laser.

Το Υπουργείο Υγείας επιλέγει ως μοναδικό ιδιωτικό φορέα που έχει τη δυνατότητα να εμφυτεύει καρδιακό βηματοδότη, το Τμήμα Καρδιακών Αρρυθμιών Βηματοδότησης και Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιατρικού Αθηνών.

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η μέθοδος της ηπατεκτομής με τη χρήση ραδιοκυμάτων (RF).

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κρίθηκε, από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ως ο καταλληλότερος Ιατρικός Οργανισμός στον ελληνικό χώρο για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους αθλητές που θα λάμβαναν μέρος στους αγώνες.

2002

Ίδρυση νέας κλινικής «Ιατρικό Δάφνης», του μοναδικού, εξειδικευμένου και σύγχρονα εξοπλισμένου νεφρολογικού κέντρου στην Ελλάδα.

Ολοκλήρωση και λειτουργία νέου κτιρίου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών του Αμαρουσίου.

Ολοκληρώνεται η ανέγερση νέας πτέρυγας στο Ιατρικό Π. Φαλήρου.

Ανεξαρτητοποίηση Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι και δημιουργία νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Στις «200 Best Small Companies» σε όλο τον κόσμο κατατάσσεται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών από το περιοδικό FORBES.

Πραγματοποιείται η πρωτοπόρος αναίμακτη μέθοδος σπονδυλοπλαστικής, παρουσία του διεθνούς φήμης καθηγητή της Ραδιολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Στρασβούργου, Afshin Gangi, και του συνεργάτη του, Ζαν Πιέρ Ιμπέρτ – Βαλασσόπουλου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταμόσχευση ανθρώπινου αγγείου.

2001

Για τρίτη φορά το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών λειτουργεί τους 2 από τους 20 συνολικά εγκατεστημένους σε νοσοκομεία στον κόσμο, υπερσύγχρονους αξονικούς τομογράφους πολλαπλών δυνατοτήτων τύπου SOMATOM PLUS 4 VOLUME ZOOM.

Τον Απρίλιο θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Π. Φαλήρου.

Πραγματοποιούνται πρωτοποριακές επεμβάσεις για τη θεραπεία του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής.

Το διαγνωστικό κέντρο MEDSANA, θυγατρική του Ομίλου, κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων ξένων επιχειρήσεων της Ρουμανίας από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Βουκουρεστίου.

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος υπογράφει, στο Λονδίνο, συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και της βρετανικής εταιρίας Operations Abroad Ltd, για τη νοσηλεία 25.000 Βρετανών ασθενών ετησίως.

2000

Εγκαινιάζεται από τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το «Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης», υπερσύγχρονο ιατρικό κέντρο που γίνεται σημείο αναφοράς για νοσηλεία και ιατρική εκπαίδευση στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών κατατάσσεται για δεύτερη φορά στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως από το περιοδικό FORBES.

Βραβείο «Υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματιών.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών είναι η πρώτη ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει στο διεθνή χρηματιστηριακό δείκτη DOW JONES Substantial 200.

Πραγματοποίηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επεμβάσεων λαπαροσκοπικής χειρουργικής με χρήση υπερσύγχρονου ρομποτικού συστήματος ενδοσκόπησης που λειτουργεί με φωνητικές εντολές του χειρούργου.

1999

Τον Ιούνιο του 1999, πραγματοποιείται από την ομάδα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, για πρώτη φορά στη χώρα, επιτυχής αποκατάσταση καρκίνου στη γναθοπροσωπική χώρα.

1998

Το περιοδικό FORBES κατατάσσει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών στις «300 Best Small Companies» παγκοσμίως.

Αρχές του 1998, ένα μικρό θαύμα, η επανασυγκόλληση χεριού, συντελείται στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο τμήμα Χειρουργικής Άνω Άκρου - Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Αθηνών.

Το Ιατρικό Π. Φαλήρου εξοπλίζεται με τον Αξονικό Τομογράφο Spiral CT.

1997

Έναρξη λειτουργίας νέας κλινικής «Ιατρικό Ψυχικού» (με την εξαγορά του πρώην «Απολλώνιου Θεραπευτηρίου»).

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά του και στα Βαλκάνια, ιδρύοντας το MEDSANA, θυγατρική εταιρία του Ομίλου στη Ρουμανία.

Πραγματοποιείται με επιτυχία, για πρώτη φορά στον κόσμο, ενδοκρανιακό by pass σε σπάνιο ανεύρυσμα.

Δημιουργείται μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα δερματολογικών Laser.

Το Ιατρικό Αθηνών συστήνει Νευρολογική Κλινική.

1996

Θεμελιώνεται το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της χώρας, 45.000 στεγασμένων τ.μ.

Αρχίζει η υλοποίηση ενός δικτύου πολυδύναμων διαγνωστικών κέντρων στη Σόφια, στο Βουκουρέστι, στο Βελιγράδι και στα Σκόπια.

Η καρδιοχειρουργική ομάδα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εισάγεται η νέα επαναστατική μέθοδος «Διαμυοκαρδιακού by pass με Laser».

1995

Ξεκινά στο Ιατρικό Αθηνών η 24ωρη υπηρεσία μέτρησης του pH του οισοφάγου.

Τον Ιούνιο υπογράφεται συμφωνία μεταξύ του Ιατρικού Αθηνών, των Methodist Hospitals και της General Electric.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, αναθέτει την οργάνωση του Παλαιστινιακού Εθνικού Συστήματος Υγείας της Λωρίδας της Γάζας αλλά και της Δυτικής Όχθης στο Ιατρικό Αθηνών.

1994

Το Ιατρικό Αθηνών επεκτείνει την Κλινική Χειρουργικής Παίδων.

Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Εφηρμοσμένης Έρευνας στην Παιδοχειρουργική, λαμβάνει μέρος και εκπονεί προγράμματα εφηρμοσμένης έρευνας και μετεκπαίδευσης.

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού Αθηνών και του διεθνούς φήμης νοσοκομειακού συγκροτήματος Methodist Hospital του Χιούστον του Τέξας.

Συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bicetre του Παρισιού, υπό τη διεύθυνση του καθηγητού Pierre Lasjaunnias.

Η τρισδιάστατη μαγνητική αγγειογραφία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον μαγνητικό τομογράφο του Ιατρικού Αθηνών.

Ομάδα χειρούργων οφθαλμιάτρων εφαρμόζει συστηματικά – για πρώτη φορά στην Ελλάδα- μία νέα ελπιδοφόρα τεχνική στη μεταμόσχευση κερατοειδούς.

1993

Ο πατέρας της μεταμόσχευσης καρδιάς, Κρίστιαν Μπάρναρντ, επισκέπτεται το Ιατρικό Αθηνών.

Με επικεφαλής τον Σερ Μαγκντί Γιακούμπ, το Ιατρικό Αθηνών ξεκινά συνεργασία για κοινά ερευνητικά προγράμματα με το Ινστιτούτο καρδιάς και Πνευμόνων του Πανεπιστημίου Λονδίνου (Harefield).

Τον Νοέμβριο πραγματοποιείται από τον καρδιοχειρούργο, Στέργιο Θεοδωρόπουλο, παρουσία του Σερ Μαγκντί Γιακούμπ, η πρώτη στην Ελλάδα αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, με ανθρώπινη βαλβίδα (ομοιομόσχευμα) αντί μηχανικής ή βιολογικής, σε άνδρα 47 ετών.

1992

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών αντιμετωπίζει με επιτυχία περιπτώσεις αγγειακών δυσπλασιών εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού που μέχρι τότε η θεραπεία τους αποκλειόταν στη Ελλάδα.

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών δημιουργούνται εξειδικευμένη Κλινική Laser, το Κέντρο Αναφοράς Αλλεργικών Παθήσεων και ένα πλήρες Παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα.

Εγκαινιάζεται το Στοματολογικό Τμήμα Εμφυτευμάτων καθώς και το Τμήμα Εξωτερικής Λιθοτριψίας.

Ξεκινά η λειτουργία του τμήματος Προληπτικής Παιδιατρικής και Παιδιατρικού Check up.

Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Αθήνας και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Κρήτης, ξεκινά έρευνα για την ανάπτυξη διατάξεων για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, καθώς και την ανάπτυξη ρομποτικών επεμβατικών συστημάτων.

Επισκέπτεται την Ελλάδα ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρούργος Μάικλ Ντιμπέκεϊ, πρύτανης και πρόεδρος του Αμερικανικού πανεπιστημίου Μπέιλορ.

1991

Ίδρυση νέας κλινικής «Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου».

Εισαγωγή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος επεκτείνει τις δραστηριότητες του Ιατρικού Αθηνών στη Σοβιετική Ένωση, εγκαινιάζοντας στη Μόσχα το Diamed Hospital, ιδιοκτησίας του κατά 51%.

Θεμελιώνεται στην Κόρινθο το πρώτο εργοστάσιο στη χώρα μας και πέμπτο σε όλη την Ευρώπη παραγωγής χειρουργικών εργαλείων.

1990

Το Ιατρικό Αθηνών εφαρμόζει την επαναστατική μέθοδο θεραπείας του προστάτη χωρίς επέμβαση.

1988

Η πρώτη στεφανιογραφία σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιείται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Μέχρι τότε, για να υποβληθεί κάποιος στην εξέταση αυτή θα έπρεπε να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

1987

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ιδρύεται ένα νέο πρωτοποριακό τμήμα, το «Κέντρο Πόνου».

1985

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ο πρώτος στεφανιογράφος σε ιδιωτική βάση με ψηφιακό αγγειογράφο και αγγειοσπινθηρογράφο (scanner).

1984

Ο Δρ. Γεώργιος Β. Αποστολόπουλος ιδρύει την πρώτη κλινική «Ιατρικό Κέντρο Αθηνών» στο Μαρούσι.

Την ίδια χρονιά ιδρύεται η νέα κλινική «Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών» στο Μαρούσι.