Διαδικασία Εισαγωγής

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Έγγραφα

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

• Tην Αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο

• Τα ισχύοντα βιβλιάρια υγείας και των δύο γονέων – θεωρημένα (εάν κάνετε χρήση ταμείου κοινωνικής ασφάλισης) και ΑΜΚΑ.

• Εάν πρόκειται στη συνέχεια να αποζημιωθείτε από την ιδιωτική σας ασφάλεια, παρακαλούμε να αναφέρετε την εταιρία και τον αριθμό του ισχύοντος ασφαλιστηρίου σας και να είστε ενημερωμένοι για το δωμάτιο που δικαιούστε από την ασφαλιστική σας εταιρία.

• Τυχόν εξετάσεις που ζήτησε ο θεράπων ιατρός σας να προσκομίσετε κατά την εισαγωγή σας.
Παρακαλούμε να μη φέρετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή ή μεγάλα χρηματικά ποσά, σε αντίθετη περίπτωση καλείστε να τα παραδώσετε, υπ’ ευθύνη σας, στο συνοδό σας.

Η κλινική δε φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή καταστροφή προσωπικών αντικειμένων.

Για τους ασφαλισμένους στο Ταμείο του Δημοσίου και για τις περιπτώσεις εισαγωγής για όλα τα γυναικολογικά περιστατικά (πλην του φυσιολογικού τοκετού και της καισαρικής) καθώς και για εισαγωγή Νεογνού στα Πρόωρα, απαιτείται, εντός 48ώρου, έγκριση της εισαγωγής από το Ταμείο το οποίο και σας παραδίδει το ειδικό εισιτήριο. (Ταμείο Δημοσίου: Μακεδονίας 6-8, Αθήνα).

Ατομικά είδη νοσηλευομένων

(για Χειρουργική επέμβαση)

Πυτζάμες / νυχτικά και είδη προσωπικής περιποίησης για 4 ημέρες.

(για Τοκετό)

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας σας θα χρειαστείτε ρόμπα, πυτζάμες / νυχτικά, εσώρουχα, είδη προσωπικής φροντίδας για 4 ημέρες, επιθέματα στήθους (σε περίπτωση θηλασμού) και τα απαραίτητα για την έξοδο του νεογνού (ρουχισμό).

Στην περίπτωση που φεύγοντας από την Κλινική θα ακολουθήσει ταξίδι άνω των 2 ωρών, παρακαλείστε να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα για την παρασκευή γάλακτος κατά τη διαδρομή (μπιμπερό, θερμός για ζεστό νερό και γάλα σκόνη).

Η Κλινική, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας, παρέχει όλα τα απαραίτητα για τη φροντίδα του μωρού σας (πάνες κλπ.).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ

Εφόσον πρόκειται να νοσηλευτείτε, απευθύνεστε στην υποδοχή – Γραφείο Κίνησης Ασθενών.

Η ίδια ή ο συνοδός σας, με την αστυνομική σας ταυτότητα, δηλώνετε τα στοιχεία σας και την κατηγορία του δωματίου που επιθυμείτε, προκειμένου να εκδοθεί το εισιτήριο.

Προσοχή! Ελέγχετε ότι καταγράφηκαν σωστά τα στοιχεία καθώς, στον τοκετό, θα χρησιμοποιηθούν για τη Δήλωση Γέννησης του νεογνού. Τυχόν λάθη δημιουργούν σοβαρά διαδικαστικά προβλήματα.

Διαδικασίες εισαγωγής

Χειρουργική επέμβαση

Από την υποδοχή οδηγείστε στην Παραλαβή, όπου καταγράφεται το ιστορικό σας και στη συνέχεια μεταβαίνετε στον απαραίτητο προεγχειρητικό εργαστηριακό έλεγχο. Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων οδηγείστε στο δωμάτιό σας μέχρι την ώρα της επέμβασης.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση παραμένετε στους χώρους ανάνηψης τουλάχιστον 2 ώρες και μέχρις ότου κρίνουν οι γιατροί ότι μπορείτε να μεταφερθείτε στο δωμάτιο με ασφάλεια.

Τοκετός

Με την άφιξη σας η μαία υποδοχής σας συνοδεύει στο Τμήμα Επιτόκων προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις. Μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και ο ευπρεπισμός και πριν οδηγηθείτε στην Αίθουσα Τοκετών, έχετε τη δυνατότητα να δείτε τους συγγενείς σας.

Κατά την εισαγωγή σας στην Αίθουσα Τοκετών μπορεί να παραβρίσκεται μόνο ο σύζυγος, ο οποίος καλείται να τηρήσει αυστηρά τους κανονισμούς του νοσοκομείου. Οι υπόλοιποι συγγενείς και φίλοι περιμένουν στο σαλόνι αναμονής.

Οι αίθουσες τοκετών είναι ιδιαίτερα ευρύχωρες και απολαμβάνουν φυσικό φωτισμό συμβάλλοντας έτσι στην θετική ψυχολογία της μέλλουσας μητέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την είσοδο στην Αίθουσα Τοκετών πρέπει να απενεργοποιούνται τα κινητά τηλέφωνα προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο καρδιοτοκογραφικός έλεγχος και η συνεχής παρουσία μαίας σας δίνουν τη σιγουριά και την ασφάλεια για να ζήσετε τη μοναδική στιγμή του τοκετού σας.

Το νεογέννητο, αμέσως μετά τον τοκετό, εξετάζεται από ειδικευμένο γιατρό της κλινικής και στη συνέχεια μεταφέρεται στο Θάλαμο Νεογνών.

Η ΓΑΙΑ διατηρεί, με όλα τα σύγχρονα μέσα και την ειδική εκπαίδευση του προσωπικού τις υψηλότερες προδιαγραφές αποστείρωσης για την αποφυγή λοιμώξεων της λεχωίδας και του νεογνού.

Μετά τον τοκετό παραμένετε, για περίπου δύο ώρες, στην Ανάνηψη για λόγους ασφάλειας.

Στη συνέχεια μεταφέρεστε στο Μαιευτικό τμήμα όπου συνήθως και παραμένετε 3 ημέρες, μετά από φυσιολογικό τοκετό, και 4 ημέρες, μετά από καισαρική τομή. Για το πότε μπορείτε να αναχωρήσετε με ασφάλεια θα σας ενημερώσει ο γιατρός σας σε συνεργασία με τον Παιδίατρο.

Κατά την παραμονή σας στο Μαιευτικό, το νεογέννητό σας βρίσκεται «δίπλα» σας, στο Θάλαμο Νεογνών, υπό τη συνεχή παρακολούθηση Παιδιάτρων – Μαίων.

Ο Παιδίατρος σας επισκέπτεται καθημερινά και σας ενημερώνει για την υγεία του μωρού σας.

Covid-19
Προπληρωμή Test