CSR

CSR

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, κατέστησε τον εαυτό του «καταλύτη» των εξελίξεων στο χώρο της Υγείας.

Εισήγαγε στη χώρα μας για πρώτη φορά καινοτόμο εξοπλισμό και έδωσε τη δυνατότητα στο άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό του δυναμικό να προσφέρει στους ασθενείς υπηρεσίες που μόνο στο εξωτερικό μπορούσαν να βρουν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Σήμερα, ο Όμιλος συνεχίζει να επενδύει σταθερά και δυναμικά σε ιατρικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες.

Τα υπερσύγχρονα αυτά μηχανήματα, επιτρέπουν στο ιατρικό προσωπικό του Ομίλου να προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες σε πολλούς τομείς, όπως η ρομποτική χειρουργική, η καρδιοχειρουργική, η επεμβατική καρδιολογία, η ογκολογία, η νευροχειρουργική, η επεμβατική νευροακτινολογία, η γενική χειρουργική, η γυναικολογία, η ορθοπαιδική, η μικροχειρουργική, η πλαστική χειρουργική και η τεχνητή γονιμοποίηση.

Παράλληλα, τα Ογκολογικά Κέντρα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι ηγέτες στους τομείς της ιατρικής ογκολογίας, της ογκολογίας του αίματος, της ακτινοθεραπείας, της ακτινοδιαγνωστικής, της επεμβατικής ραδιολογίας, της πυρηνικής ιατρικής και της παθολογίας.

Οι νοσοκομειακές μονάδες του Ομίλου διαθέτουν υπερσύγχρονη, τελευταίας γενιάς ιατρική τεχνολογία, ενδεικτικά: ρομποτικά χειρουργικά συστήματα Da Vinci Xi & Da Vinci Si, τομογράφους PET/CT, Γραμμικούς Επιταχυντές της Siemens και της Elekta (3D RT Conformal, IMRT, VMAT, IGRT), 3D Συστήματα Bραχυθεραπείας, Μαγνητικούς Τομογράφους 3 Τesla, Πολυτομικούς Αξονικούς Τομογράφους 128 τομών, Αγγειογράφους-Στεφανιογράφους, γ-cameras, ενδοσκοπικά εργαστήρια τελευταίας γενιάς, Υπερηχοτομογράφους νέας γενιάς, Ψηφιακούς Μαστογράφους,  3D Ηχοκαρδιογράφους, 4D συστήματα Υπερήχων Εγκυμοσύνης, κ.ά.

Κοινωνία

Η προσφορά και η αλληλεγγύη αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της κουλτούρας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Από την ίδρυση του, είναι από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που έχουν εντάξει στους κύριους πυλώνες του στρατηγικού τους σχεδιασμού την κοινωνική συνεισφορά. Συγκεκριμένα, ως κορυφαίος Όμιλος παροχής ιατρικών υπηρεσιών της Ελλάδας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υλοποιεί με συνέπεια ένα πολυδιάστατο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης, μέσα από το οποίο προσφέρει τις ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες του, προς όφελος των ασθενών και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Διεθνής Προσφορά

Από την ίδρυσή του, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει διαρκώς την υποστήριξή του σε όσους το έχουν ανάγκη, και ιδιαίτερα σε περιόδους ανθρωπιστικών κρίσεων, σε διεθνές επίπεδο. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει οργανώσει ή συμμετάσχει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αρμενία, στη Γιουγκοσλαβία, στην Παλαιστίνη, στα Σκόπια και στην Πρίστινα. Παράλληλα, υποστηρίζει διαχρονικά και ενεργά όσους έχουν ανάγκη αλλά στερούνται οικονομικών πόρων, προσφέροντας, κατά περίπτωση, αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες στο σύνολο των κλινικών του, σε ενήλικες και παιδιά από χώρες που έχουν πληγεί από φυσικά αίτια ή πολέμους, όπως το Ιράκ, η Συρία κ.ά.

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone

Από το 2008,ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και η Vodafone έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone. Αξιοποιώντας την ιατρική υπεροχή και την τεχνολογία αιχμής, παρέχουν τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους 100 απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των 100 αυτών περιοχών μπορούν να λαμβάνουν συμβουλευτική γνωμάτευση από τους εξειδικευμένους ιατρούς του Ομίλου άμεσα, γρήγορα και κυρίως χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους. Καθόλη τη διάρκεια του Προγράμματος, έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εξετάσεων, ενώ ανάμεσα στα περιστατικά που διαγνώστηκαν περιλαμβάνονταν πολλές ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις που έχρηζαν άμεσης ιατρικής επέμβασης, περαιτέρω εξετάσεων ή παρακολούθησης. Το 1% των περιστατικών που γνωμάτευσαν οι ιατροί, η υγεία του ασθενή βρισκόταν σε κίνδυνο και απαιτούσε άμεση ιατρική επέμβαση και 15% ήταν οι περιπτώσεις που βρέθηκαν ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν περαιτέρω ελέγχου σε τακτική βάση.

Όσοι επισκέπτονται ένα από τα 100 περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να πραγματοποιήσουν επτά βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, όπως καρδιογράφημα και σπιρομέτρηση. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις, εφόσον ο γενικός/αγροτικός ιατρός αποφασίσει ότι χρειάζεται συμβουλευτική γνωμάτευση, αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της Vodafone, σε καρδιολόγους/πνευμονολόγους στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση, άμεσα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2019, οι καρδιολόγοι/πνευμονολόγοι του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κλήθηκαν να αποστείλουν συμβουλευτική γνωμάτευση για 786 εξετάσεις. Στο Πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και εξετάσεις ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, τα αποτελέσματα των οποίων, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των κλινικών εξετάσεων που ήδη περιλαμβάνει το Πρόγραμμα, παρέχουν τη δυνατότητα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου για την επόμενη δεκαετία. Το Μάρτιο του 2018 στο πρόγραμμα προστέθηκαν και υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση, που αφορούν όλες τις γυναίκες, άνω των 45 ετών. Με τη χρήση διεθνώς αναγνωρισμένων ερωτηματολογίων, οι γυναίκες μπορούν εύκολα και γρήγορα να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους, ώστε να λάβουν στη συνέχεια την κατάλληλη συμβουλευτική ή/και φαρμακευτική αγωγή. Έως το τέλος του 2019 οι γυναικολόγοι/ ενδοκρινολόγοι απάντησαν σε 145 ερωτηματολόγια.

Το Πρόγραμμα προσφέρει και τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου εξεταζομένου, μέσα από τον οποίο οι γενικοί/αγροτικοί γιατροί παρακολουθούν καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα την υγεία των ασθενών τους.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής προάγει την προληπτική ιατρική και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς. Στην υλοποίηση του Προγράμματος συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, ενώ την τεχνική υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρία Vidavo.

Προγράμματα «Ιατρικής Υιοθεσίας»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, ο Όμιλος προσφέρει από την ίδρυσή του ιατρική φροντίδα στα «Παιδικά Xωριά SOS» που έχουν ανακηρύξει τον Πρόεδρο του Ομίλου, Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο, επίτιμο μέλος και μεγάλο ευεργέτη.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος, προσφέρει δωρεάν διάγνωση και νοσηλεία στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και στη Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης για όλα τα βρέφη, μικρά παιδιά, εφήβους και τις μητέρες SOS, για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας παρουσιαστεί.

Επιπλέον, στο Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών περιλαμβάνεται η παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών και στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο Όμιλος προσφέρει διαρκή ιατρική φροντίδα σε κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας, όπως στο νησί του Άη-Στράτη, στο Δήμο Kυπρίνο του Έβρου και στους Φούρνους Iκαρίας. Οι παροχές αφορούν, μεταξύ άλλων, δωρεάν νοσηλεία στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και στην Παιδιατρική Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης όλων των παιδιών και εφήβων καθώς και δωρεάν τοκετό στο ΙΔΘ.

O Πρόεδρος του Ομίλου, Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης αυτών των ακριτικών περιοχών. Παράλληλα, σε περιόδους ανθρωπιστικής κρίσης, ο Όμιλος υποστηρίζει διαχρονικά και ενεργά, όσους έχουν ανάγκη αλλά στερούνται οικονομικών πόρων, προσφέροντας, κατά περίπτωση, αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες στο σύνολο των κλινικών του.

Το 2018, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επέκτεινε το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» και ενέταξε σε αυτό τη νήσο Σαμοθράκη, επεκτείνοντας παράλληλα τις υπάρχουσες παροχές στα χωριά Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα και Χελιδόνα του Δήμου Ορεστιάδας. Το πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου σηματοδότησε την ένταξη των περιοχών στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» και συμπληρώθηκε με πλήρεις διαγνωστικές εξετάσεις για παιδιά και ενήλικες από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και κλινικές εξετάσεις από έμπειρους εθελοντές ιατρούς του, 12 διαφορετικών ειδικοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 10ήμερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής εξετάστηκαν περισσότεροι από 500 ενήλικες και παιδιά από τις ακόλουθες ειδικότητες: καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παθολόγους, ορθοπεδικούς, παιδιάτρους, παιδοΩΡΛ, παιδοοφθαλμιάτρους, καθώς και νοσηλευτές, παρασκευάστριες και τεχνολόγους-ακτινολόγους.

Κοντά στις τοπικές κοινωνίες

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, υποστήριξε μία σειρά ενημερωτικών ημερίδων για το κοινό που πραγματοποιήθηκαν το 2016-2017 σε όλη την Ελλάδα με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».

Προσέφερε νοσοκομειακό εξοπλισμό, και πιο συγκεκριμένα πλήρως λειτουργικές νοσοκομειακές κλίνες, στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαβρύτων του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας υποστηρίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της.

Υπό την αιγίδα του Όμίλου Ιατρικού Αθηνών πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ηπατίτιδες: Ένα υπαρκτό πρόβλημα». Παράλληλα, η υπερσύγχρονη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Όμίλου βρισκόταν στον χώρο όπου, οι κάτοικοι του Δήμου Κορινθίας μπορούσαν να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις αιματολογικού ελέγχου για την Ηπατίτιδα Β και C. Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκε ειδικό σχέδιο ελέγχου εμφάνισης συχνότητας επιπολασμού της Ηπατίτιδας στον πληθυσμό του Νομού Κορινθίας.

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στήριξε το πρόγραμμα «Ενημέρωσης και Κλινικής εξέτασης Νέων Γυναικών ηλικίας 20-39 ετών», του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου.

Το Ιατρικό Περιστερίου, με γνώμονα την προσφορά στην τοπική κοινωνία, συνεχίζει το πρόγραμμα, μέσω του οποίου κάθε μήνα προσφέρει δωρεάν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη στους δημότες του Περιστερίου που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα κοινωνικής πρόνοιας της περιοχής.

Το Ιατρικό Π. Φαλήρου στηρίζει έμπρακτα τους δημότες των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας (Δήμος Π. Φαλήρου, Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης) και τους παρέχει απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις στο Τμήμα Επειγόντων της Κλινικής. Παράλληλα, διοργάνωσε ενημερωτικές ημερίδες με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών σε Αθήνα και Σάμο, όπου πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για τον θυρεοειδή, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε όσους παρακολούθησαν. Επίσης, διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της πρόληψης, όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 300 ιατροί, επαγγελματίες υγείας και απλοί πολίτες.

Το Ιατρικό Ψυχικού, προσέφερε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τις ανάγκες του ιατρείου της ΜΚΟ «Αποστολή». Υποστήριξε τη δράση της Επιστημονικής Εταιρίας Καλαβρυτινών Ιατρών «ΌΜελάμπους», προσφέροντας τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, υπερηχογράφο καρδίας και πλήρες οφθαλμολογικό εξοπλισμό, για την πραγματοποίηση εξετάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δάφνης.

Το Ιατρικό Περιστερίου και το Ιατρικό Π. Φαλήρου προσέφεραν δωρεάν επισκέψεις σε εφημερεύοντες ιατρούς, σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017.

 Οι ιατροί του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε αποστολή υγείας και αλληλεγγύης στον Άη-Στράτη, με ομιλίες και διαγνωστικές εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε κατοίκους του ακριτικού νησιού. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν περισσότεροι από 100 κάτοικοι. Παράλληλα, προσέφερε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε οικονομικά αδύναμους ενήλικες και παιδιά, σε συνεργασία με συλλόγους και σωματεία, όπως η Στέγη Πολιτισμού και Κοινωνικής συμπαράστασης «Ό Αριστοτέλης» και ο Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης για την πάθηση του διαβήτη με συμμετοχή περισσότερων από 350 πολιτών, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις και ιατρικές συμβουλές. Τέλος, κάλυψε τη δαπάνη για την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου γερανοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής

Οι άνθρωποι του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης ανταποκρίνονται μαζικά στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνονται κάθε χρόνο για τους εργαζόμενους των κλινικών, προσφέροντας περισσότερες από 200 φιάλες αίματος για τις ανάγκες των πασχόντων.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει, διαχρονικά, δωρεάν διάγνωση και νοσηλεία στις κλινικές του στα παιδιά που υποστηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού». Επιπλέον, υποστήριξε συνολικά 40 συλλόγους και ΜΚΟ, όπως η ΕΛΕΠΑΠ και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, προσφέροντας ολοκληρωμένα πακέτα εξετάσεων προληπτικού ελέγχου.

Δωρεάν εξετάσεις ή προνομιακές τιμές για όλους με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών έχει εντάξει στην πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ένα οργανωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει την προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου κατά τις Παγκόσμιες Ημέρες Υγείας με εκπτώσεις έως και 100%. Στο πλαίσιο αυτό, έως σήμερα έχουν επωφεληθεί χιλιάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα, την οκταετία 2010 – 2017, περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επωφελήθηκαν από τις παροχές του προγράμματος.

Κοντά στα Σώματα Ασφαλείας

Ο Όμιλος βρίσκεται από το 2014 κοντά στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών. Συγκεκριμένα, παρέχει κάλυψη σε όλα τα κρίσιμα περιστατικά που μπορούν να προκύψουν σε ώρα υπηρεσίας με την παροχή ασθενοφόρου. Παράλληλα, προσφέρει δωρεάν νοσηλεία σε έως και 3 κρίσιμα περιστατικά ετησίως καθώς και έκπτωση 40% για οποιοδήποτε άλλο κρίσιμο περιστατικό.

Αθλητισμός - Χορηγός κορυφαίων αθλητικών οργανισμών και σωματείων

Ο Όμιλος είναι χορηγός κορυφαίων αθλητικών οργανισμών και σωματείων, προσφέροντας ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες στα χιλιάδες μέλη τους σε όλη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας την ενασχόληση της νέας γενιάς με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Όμιλο και βασικό άξονα της χορηγικής του δραστηριότητας. Ανάμεσα στα κορυφαία αθλητικά σωματεία, που στηρίζει σήμερα ο Όμιλος, περιλαμβάνονται: ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο ΑΡΗΣ, ο Ατρόμητος Αθηνών, ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου, Ιωνικός Νίκαιας, αλλά και ομοσπονδίες, όπως η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Παράλληλα, η κινητή Υπηρεσία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Emergency Medical Services - EMS) του Ομίλου προσφέρει ιατρική κάλυψη σε σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις.