Αρθροσκόπηση ισχίου

Στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργεί εξειδικευμένο Ιατρείο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου, ενταγμένο στο Ορθοπεδικό Τμήμα.

Το Ιατρείο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Ισχίου αποτελεί διεθνώς την τεχνολογία αιχμής στη χειρουργική ισχίου. Παρέχει απολύτως εξειδικευμένη παρακολούθηση και περίθαλψη σε ασθενείς μετραυματικές ή χρόνιες παθήσεις της άρθρωσης του ισχίου, καθώς και στην αντιμετώπιση του πόνου αδιάγνωστης αιτιολογίας.

Οι παθήσεις που αντιμετωπίζονται με αρθροσκοπική χειρουργική ισχίου είναι η ρήξη του επιχειλείου χόνδρου της κοτύλης, η μηροκοτυλιαία πρόσκρουση ή προστριβή (τύπου CAM και pincer), οι χόνδρινες βλάβες, η ρήξη του στρογγύλου συνδέσμου, κ.α. 

Επίσης, στην κατηγορία αυτή  εντάσσονται και νεαροί σε ηλικία ασθενείς, με ιστορικό αθλητικών κακώσεων.

Η αρθροσκόπηση πραγματοποιείται μέσω μικρών οπών του δέρματος από τις οποίες εισάγονται η οπτική κάμερα και άλλα ειδικά, λεπτά, αρθροσκοπικά εργαλεία.  Επιπλέον του ακριβούς  προσδιορισμού και αντιμετώπισης των παθολογικών καταστάσεων, η αρθροσκόπηση ισχίου προσφέρει το πλεονέκτημα της ταχείας κινητοποίησης του ασθενούς, ο οποίος εξέρχεται από το νοσοκομείο την ίδια ή την επόμενη ημέρα της επέμβασης.