ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΗΘΗ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2016 - Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για δεύτερη φορά στην Ευρώπη, εφαρμόστηκε, στο Ιατρικό Ψυχικού, μία νέα μέθοδος με τη χρήση της τεχνολογίας PLASMA, σε χειρουργική επέμβαση για την καλοήθη υπερτροφία του προστάτη. Την πρώτη επέμβαση με τη νέα μέθοδο στη χώρα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μπρέμπος, Διευθυντής Χειρουργός-Ουρολόγος στο Ιατρικό Ψυχικού. 

Με την καινοτόμα χρήση του «PLASMA oval button», η μέθοδος δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να πετύχει καλύτερη αιμόσταση, να μειώσει, δηλαδή, σημαντικά την αιμορραγία, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, σε σχέση με ό, τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Παράλληλα, επιτρέπει την έξοδο του ασθενή από το νοσοκομείο την ίδια μέρα.

Αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη PLASMA τεχνολογία, η νέα μέθοδος αποτελεί εξέλιξη της ενδοσκοπικής μεθόδου προστατεκτομής «TURIS», που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

«Η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη αφορά σημαντικό ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού, άνω των 50 ετών. Με το νέο PLASMA oval button, αφαιρούμε περισσότερο προστατικό ιστό σε πολύ πιο σύντομο χρόνο, σε σχέση με την προηγούμενη τεχνολογία. Επίσης, προσφέρουμε σημαντικά οφέλη στους ασθενείς μας, με τη μείωση της αιμορραγίας, καλύτερο χειρουργικό αποτέλεσμα και συντομότερη νοσηλεία», δήλωσε ο Κυριάκος Μπρέμπος.


Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Κωνσταντίνος Μέμμος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τηλ.:210 6862521, E-mail: k.memmos@iatriko.gr

Covid-19
Προπληρωμή Test